Posted on marți, 28 mai 2013

Spune NU Prostiei !

      

Sursa foto:Wehearit.com

      Nu ştiu sincer ce mi se pare mai trist astăzi: faptul că copii de liceu nu ştiu cine esteTache Farfuridi (da, exact copil tâmpit caută pe Google) sau faptul că viaţa lor este alcătuită din Facebook,
Swag (dacă mă poate ajuta cineva în privinţa termenului, i-aş fi extrem de recunoscătoare) şi cluburi (aş putea adăuga şi fenomenul Alex Velea/Connect-R dar mă abţin).
Unde vă este copilăria? Vă lipseşte cu desăvârşire, la fel ca şi mintea din păcate. E trist şi revoltător să vezi generaţiile viitoare fără... viitor.
      Mai stau câteodată cu tot omul civilizat (caută în Dex termenul tu, ăla care mănânci seminţe şi asculţi muzică fără căşti) prin mijloacele de transport şi arunc urechea la vorbele tinerilor (15,16,17 ani) şi rămân uimită. Fetele în mod evident discuta de fustiţa scurtă purtată aseară în Player (DA...15,16,17 ANI!!!) sau de cum era machiată azi nu ştiu ce colega şi cât de "naşpa" îi stătea iar băieţii, cum ne-au obişnuit deja, discuta de formele încă nedezvoltate total ale domnişoarei care tocmai a coborât din tramvai/maşină/metrou.Ca societate avem probleme de genul: darrr vaai Gigi Becali este la închisoare, Ponta joacă fotbal cu Antonescu, Elena Băsescu e gravidă şi are pofte în miez de noapte şi alte chestii de genul dar cum rămâne cu copii care nu au deschis o carte în viaţa lor şi care, din punctul meu de vedere, sunt consideraţi viitorul ţării? De ce nu ridică nimeni problema asta? Nu, doar ne place să adoptăm expresia uimirii în fiecare an când 80% din ţară pică Bacalaureatul că 20 de minute mai târziu să adoptăm expresia nepăsării şi să ne continuăm viaţa. 
      Suntem o societate stricată din toate punctele de vedere. E mai mult decât clar şi evident, nu putem vindeca fiecare problemă dar măcar să facem ceva în privinţa copiilor ăstora care sunt paraleli. Hai să îl lăsăm pe Gigi Becali, Emil Boc, Traian Băsescu (Să trăiţi la fel de bine ca noi Domnu' Preşedinte) şi ale scursuri şi să ne ocupăm un pic de adevăratul viitor al ţării.

1 comentarii:

Lili spunea...

Sunt intru totul de acord. Copiii stiu doar Facebook (cat mai des, chiar si pe mobil) si calculator. Nu mai cunosc placerea sportului in echipa, a drumetiilor in natura, daca ies in oras tot cu Facebook cu tag, cu like, cu check-in :( Daca tu esti altfel si stii placerile din afara casei (si a Facebookului) poate ca te intereseaza concursul de pe Merita Citit unde Tabara de Tenis ofera un antrenament cu initiere in tenis. Nu stiu daca suntem o societate stricata din toate punctele de vedere, n-as merge pana acolo, dar pana la urma... copiii se poarta asa cum vad la parinti (sau asa cum le permit parintii). Vina pentru situatia actuala este impartita. Din fericire mai sunt persoane ca tine care dau alarma si incearca sa constientizeze lumea de pericolul spre care se indreapta.

Trimiteți un comentariu